• Sarwa-yoga-bolsteri-pellavaiset
 • sarwa-yoga-bolsteri-pellavabolsteri-maasto
 • Sarwa-Yoga-bolsteri-pellava-vihreä
 • sarwa-yoga-bolsteri-pellavabolsteri-laventeli
 • Sarwa-Yoga-bolsteri-pellava
 • Sarwa-yoga-bolsteri-pellava-musta
 • Sarwa-Yoga-bolsteri-pellava-valkoinen
 • Sarwa_yoga_kotimainen_joogatarvike
 • Sarwa-Yoga-villamatto-silmatyyny
 • Sarwa-Yoga-villamatto

Bolsteri / Pellavabolsteri / Putkityyny

From: 86,00 

Poista

Suosituin bolsterimallimme, pellavabolsteri, on laadukas ja kotimainen bolsteri joogaan, kehonhuoltoon ja lattiatyynyksi sisustuksessa. Bolsteri on hyvä tuki monissa jooga-asennoissa ja venyttelyssä, erityisesti rintakehän avauksissa, selän kierroissa ja kylkien venytyksissä. Se sopii myös tueksi parempaan nukkuma-asentoon, erityisesti raskaana oleville. Hyödyllinen jokaiselle – ei pelkästään joogeille! Bolsterin mukana tulee pieni lehtinen sen kanssa tehtävistä joogaliikkeistä.

Tuotetiedot

 • Pituus: 63 cm (päällisen pituus uutena reilumpi mutta se kutistuu juuri sopivaksi ensimmäisessä pesussa!)
 • Ympärys: 70 cm
 • Paksuus: 20 – 23 cm
 • Paino: n. 4 kg
 • Värivaihtoehdot: Valkaisematon pellava, valkoinen, musta, maastonvihreä ja lila
 • Valmistusmaa: Suomi

Päädyn kestävä kantokahva helpottaa bolsterin liikuttelua. Päällisen vetoketju kiertää siististi bolsterin toisessa päädyssä, häiritsemättä tyynyn käyttöä. Pestävä päällinen on helppo poistaa ja pukea takaisin päälle. Päällisen kutistuminen ensimmäisessä pesussa on huomioitu valmistusvaiheessa ja päällinen kutistuu juuri sopivaksi pesussa!

Bolsterin mukana tulee pieni joogalehtinen jossa esimerkkejä sen käytöstä.

Hoito-ohje

Päällisen pesu: Pesukoneessa 40 asteessa, ei rumpukuivausta. Käytä pieni määrä huuhteluainetta, kolmen pisteen silitys. Parhaan pesutuloksen saat kastelemalla pyykkikoneellisen pyykkiä läpimäräksi ennen pesukoneeseen laittoa. Tämä annostelee koneelliselle enemmän vettä ja vähentää pellavalle tyypillisiä pesuryppyjä! Huuhteluaineen käyttö pehmentää kangasta ja vähentää sen imukykyä. Ilman huuhteluainetta ja esikastelua kangas jää kuivuttuaan kovaksi ja ryppyiseksi mutta pehmenee hiukan käytössä.

Sisätyynyä on vaikea pestä mutta täytteen voi halutessaan vaihtaa uuteen tai siihen voi hankkia kokonaan uuden sisätyyynyn.

Uudet bolsterit täytetään liiankin täysiksi. Jos pidät litteämmästä bolsterista, voi juoksevaa tattaritäytettä helposti vähentää vetoketjullisesta sisätyynystä. Mikäli tyyny on vuosien käytössä painunut liikaa, saa lisätäytettä tilattua meiltä.

Ekologinen pellava

Kesällä viileä ja talvella lämmin pellava tuntuu luonnolliselta iholla. Pellavakangas rypistyy käytössä mutta tekee sen tyylillä. Kangas on ihanan pehmeä ja ryppyjä voi välttää oikealla pesutekniikalla. Pellavakuitu on puumainen pitkä kuitu, jonka ansiosta kangas ei kerää pölyä itseensä ja pysyy siistimpänä käytössä. Pellava on myös luonnostaan ekologinen materiaali. Puuvillan viljelyyn verrattuna, pellava ei tarvitse yhtä paljon vettä tai lannoitteita kasvaakseen. Pellava kasvaa myös puuvillaa karummissa olosuhteissa. Kangas on valmistettu Valko-Venäjällä.

Muokkautuva tattariakana on luonnonmukainen täytemateriaali

Käytämme tyynytuotteiden täyteaineena luomuviljelystä peräisin olevaa tattariakanaa, eli tattarin kuorta. Täyte on ympäristöystävällinen materiaali, sillä se syntyy tattarin viljelyn sivutuotteena. Ilman hyötykäyttöä akana poltettaisiin jätteenä. Tattarin jyvä paahdetaan ja erotellaan kuoresta vasta paahtamisen jälkeen joten myös akana on lämpökäsitelty. Tattariakana on hengittävä eikä kerää homeitiöitä. Tattari viljellään ja paahdetaan Liettuassa.

Täytteenä tattariakana on täydellinen. Se on muokkautuva, painava ja jämäkkä sekä kokemuksemme mukaan ehdoton ykkönen bolsterien täytemateriaalina. Täytettä voi muokata asentoon sopivaan muotoon soikeaksi, vinoksi tai kuppimaiseksi ja se on aina tukeva reunoihin saakka.

Vaihtoehtoinen täyte tattarin tilalle on kapokkipuun kuitu. Se on kevyttä ja hygieenistä ja helppo liikutella keveytensä vuoksi. Kapokkibolsterin paino on 2 kg. Kapokkikuitutäyte ei muokkaudu ja se painuu käytössä hieman kasaan. Halutessasi tyynyn tällä täytteellä tilaa bolsterin lisäksi kuitutäytteen lisämaksu (5 €).

Saatat myös pitää...