Bolsteri / Pellavabolsteri / Putkityyny

89,00 

TUOTEKUVAUS

Klassinen kotimainen perusmallinen tattariakanalla täytetty pellavabolsteri on laadukas luonnonmateriaaleista valmistettu bolsteri joogaan, kehonhuoltoon ja sisustukseen. Perusmallista bolsteria käytetään useissa joogalajeissa ja tämä pellavabolsteri on myös suosituin mallimme sekä joogasaleilla että yksityiskäytössä. 100% pellavapäällinen on kestävä ja luonnostaan likaahylkivä materiaali. Luonnollinen, rouhea ja kesällä viileä, talvella lämmin pellava tekee bolsterista ihanan tuntuisen käyttää.

Bolsteri on oiva apu erityisesti rintakehän liikkuvuutta edistävissä liikkeissä ja selän kiertoliikkeissä joita on vaikea tehdä ilman tukevaa bolsteria. Akanatäytettä voi muokata kutakin asentoa varten sopivaan muotoon kiilamaiseksi, kuppimaiseksi tai mihin muotoon tahansa.

Avainlipulla merkitty, laadukas kotimainen bolsteri on kaunis harjoitusväline jota ei käytön jälkeen tarvitse siivota kaappiin vaan se sopii sisustuselementiksi ja lattia- tai sohvatyynyksi huoneeseen kuin huoneeseen. Päädyn kestävä kantokahva helpottaa neljä kiloa painavan bolsterin liikuttelua. Päällisen vetoketju kiertää siististi bolsterin toisessa päädyssä, häiritsemättä tyynyn käyttöä. Pestävä pellavapäällinen on helppo poistaa ja pukea takaisin päälle pesun jälkeen. 

Bolsteri paranee käytössä kun täyte alkaa painua hieman kasaan ja tyyny on paremmin muokattavissa. Jotta tyyny olisi hyvä vielä vuosien käytön jälkeen ja sillä on varaa vajuta, täytämme bolsterit hyvin täysiksi. Mikäli bolsteri tuntuu liian kovalta, sitä voi halutessaan helposti tyhjentää päädyn vetoketjullisesta päädystä. Pyynnöstä voidaan jättää bolsteri hieman vajaammaksi ja lähettää tilauksen mukana puoli kiloa akanatäytettä myöhempää käyttöä varten!

Bolsterin mukana tulee pieni jooga- ja harjoituslehtinen jonka avulla pääsee alkuun bolsterin käytössä kehonhuollossa.

TUOTETIEDOT

 • Pituus: 63 cm
 • Ympärys: 70 cm
 • Halkaisija: 23 cm
 • Paino:  3,8 kg
 • Valmistusmaa: Suomi

Hoito-ohje

 • Päällisen pesu: Pesukoneessa 40 asteessa, ei rumpukuivausta. Käytä pieni määrä huuhteluainetta tai pyykkietikkaa, kolmen pisteen silitys. Parhaan pesutuloksen saat kastelemalla pyykkikoneellisen pyykkiä läpimäräksi ennen pesukoneeseen laittoa. Tämä annostelee koneelliselle enemmän vettä ja vähentää pellavalle tyypillisiä pesuryppyjä. Huuhteluaineen tai etikan käyttö pehmentää kangasta ja tekee kankaasta hieman likaa ja kosteutta hylkivämmän. Ilman huuhteluainetta ja esikastelua kangas jää kuivuttuaan hieman kovaksi ja ryppyiseksi mutta pehmenee käytössä.
 • Sisätyyny: Vuosia käytössä olleeseen bolsteriin voi halutessaan lisätä täyttettä. Vanhalle bolsterin päälliselle voi myös hankkia kokonaan uuden sisätyyynyn.
 • Täyte: Koska uudet bolsterit täytetään meillä tarkoituksella vähän liiankin täysiksi jotta sillä on varaa vajuta, voit aina kuitenkin vähentää täytettä helposti vetoketjullisesta sisätyynystä ja ottaa talteen myöhempää käyttöä varten

Materiaalit ja alkuperä:

 • Päällinen: 100% pellava (EU), neliöpaino valkaisematon luonnonpellava 280g, värilliset pellavat 245g
 • Sisätyynyn kangas: 100% valkaisematon puuvilla
 • Täyte: luomu tattariakana (Liettua)

Ekologinen pellava

Kesällä viileä ja talvella lämmin pellava tuntuu luonnolliselta iholla. Rouhea pellavakangas rypistyy käytössä ja tekee sen tyylillä. Ryppyjä voi kuitenkin välttää pellavalle parhailla pesutavoilla ja silittämällä. Pellavakuitu on puumainen pitkä kuitu, jonka ansiosta kangas pysyy muita materiaaleja siistimpänä lattiallakin. Se ei kerää pölyä ja huuhteluaineen kanssa pestynä pellava ei myöskään ime herkästi kosteutta. Tyynyn päällisenä 100% pellavakangas kestää myös hyvin kulutusta.

Pellava on kasvuolosuhteiltaan vaatimaton kasvi. Se kasvaa puuvillaa karummissa olosuhteissa eikä se tarvitse yhtä paljon vettä tai lannoitteita kasvaakseen. Pellavasta myös käytetään koko kasvi, sen pitkästä varresta tehdään kuitua kankaaseen ja siemenet kerätään ravinnoksi. Pellava on siis luonnostaan ekologinen materiaali.

Käyttämämme pellava viljellään ja valmistetaan kankaaksi Euroopassa.

Muokkautuva tattariakana on luonnonmukainen täytemateriaali

Käytämme tyynytuotteiden täyteaineena luomuviljelystä peräisin olevaa tattariakanaa, eli tattarin kuorta. Täyte on ympäristöystävällinen materiaali, sillä se syntyy tattarin viljelyn sivutuotteena. Ilman hyötykäyttöä akana poltettaisiin jätteenä. Tattarin jyvä paahdetaan ja erotellaan kuoresta vasta paahtamisen jälkeen joten myös akana on lämpökäsitelty. Tattariakana on hengittävä eikä kerää homeitiöitä. Tattari viljellään ja paahdetaan Liettuassa.

Tyynyjen täytteenä tattariakana on täydellinen. Se on muokkautuva, painava ja jämäkkä sekä käyttäjiemme mukaan ehdoton ykkönen erityisesti bolsterien täytemateriaalina. 

Alkuperämaa: Liettua

Saatat myös pitää...