Pellava meditaatiotyyny

76,00 

TUOTEKUVAUS

Tattaritäytteinen meditaatiotyyny tyylikkäällä pellavapäällisellä tueksi hyvään istuma-asentoon meditaatioharjoituksiin ja lattiatyynyksi. Tattariakana on erinomainen täyte sen muokkautuvuuden vuoksi. Tyynyn saa muokattua kuppimaiseksi käyttäjänsä muotoiseksi ja se tukee hyvin reunoilta. Hyvä tuki häntäluun alla tukee ryhdikästä ja samalla rentoa meditaatioasentoa. Tyynyn korkeutta voi helposti säätää poistamalla täytettä vetoketjullisesta sisätyynystä.

Avainlipulla merkitty, laadukas kotimainen tyyny on kaunis harjoitusväline jota ei käytön jälkeen tarvitse siivota kaappiin vaan se sopii sisustuselementiksi ja lattia- tai sohvatyynyksi huoneeseen kuin huoneeseen. Kestävä kantokahva helpottaa tyynyn liikuttelua. Päällisen vetoketju kiertää siististi tyynyn kulmassa häiritsemättä tyynyn käyttöä. Pestävä pellavapäällinen on helppo poistaa ja pukea takaisin päälle pesun jälkeen.

Mitat ja hoito-ohjeet tuotetiedoissa alla

TUOTETIEDOT

 • Leveys: 35 cm
 • Korkeus: 12 cm
 • Paino: 2,2 kg
 • Valmistusmaa: Suomi

Hoito-ohje

 • Päällisen pesu: Pesukoneessa 40 asteessa, ei rumpukuivausta. Käytä pieni määrä huuhteluainetta tai pyykkietikkaa, kolmen pisteen silitys. Parhaan pesutuloksen saat 1) käyttämällä huuhteluainetta, 2) kastelemalla pyykkikoneellisen pyykkiä läpimäräksi ennen pesukoneeseen laittoa ja 3) silittämällä kankaan hieman kosteana. Kankaan kastelu annostelee koneelliselle enemmän vettä ja vähentää pellavalle tyypillisiä pesuryppyjä. Huuhteluaineen ja etikan käyttö pehmentää kangasta ja tekee kankaasta hieman likaa ja kosteutta hylkivämmän. Ilman huuhteluainetta ja esikastelua kangas jää kuivuttuaan hieman kovaksi ja ryppyiseksi mutta ei pilaa kangasta. Kangas pehmenee kuitenkin käytössä tai uudella paremmalla pesulla.
 • Sisätyyny: Vuosia käytössä olleeseen tyynyyn voi halutessaan lisätä täyttettä.
 • Täyte: Tyyny täytetään meillä melko täydeksi jotta sillä on varaa vajuta, voit kuitenkin vähentää täytettä helposti vetoketjullisesta sisätyynystä.

Materiaalit ja alkuperä:

 • Päällinen: 100% pellava (EU)
 • Päällisen paksuus: neliöpaino valkaisematon luonnonpellava 280g, värilliset 245g
 • Sisätyynyn kangas: 100% valkaisematon puuvilla
 • Täyte: luomu tattariakana (Liettua)

Ekologinen pellava

Kesällä viileä ja talvella lämmin pellava tuntuu luonnolliselta iholla. Rouhea pellavakangas rypistyy käytössä ja tekee sen tyylillä. Ryppyjä voi kuitenkin välttää pellavalle parhailla pesutavoilla ja silittämällä. Pellavakuitu on puumainen pitkä kuitu, jonka ansiosta kangas pysyy muita materiaaleja siistimpänä lattiallakin. Se ei kerää pölyä ja huuhteluaineen kanssa pestynä pellava ei myöskään ime herkästi kosteutta. Tyynyn päällisenä 100% pellavakangas kestää myös hyvin kulutusta.

Pellava on kasvuolosuhteiltaan vaatimaton kasvi. Se kasvaa puuvillaa karummissa olosuhteissa eikä se tarvitse yhtä paljon vettä tai lannoitteita kasvaakseen. Pellavasta myös käytetään koko kasvi, sen pitkästä varresta tehdään kuitua kankaaseen ja siemenet kerätään ravinnoksi. Pellava on siis luonnostaan ekologinen materiaali.

Käyttämämme pellava viljellään ja valmistetaan kankaaksi Euroopassa.

Muokkautuva tattariakana on luonnonmukainen täytemateriaali

Käytämme tyynytuotteiden täyteaineena luomuviljelystä peräisin olevaa tattariakanaa, eli tattarin kuorta. Täyte on ympäristöystävällinen materiaali, sillä se syntyy tattarin viljelyn sivutuotteena. Ilman hyötykäyttöä akana poltettaisiin jätteenä. Tattarin jyvä paahdetaan ja erotellaan kuoresta vasta paahtamisen jälkeen joten myös akana on lämpökäsitelty. Tattariakana on hengittävä eikä kerää homeitiöitä. Tattari viljellään ja paahdetaan Liettuassa.

Tyynyjen täytteenä tattariakana on täydellinen. Se on muokkautuva, painava ja jämäkkä sekä käyttäjiemme mukaan ehdoton ykkönen erityisesti bolsterien täytemateriaalina. 

Alkuperämaa: Liettua