Sarwa Yogan ihanat uutuus-bolsterit ovat itse suunnittelemiani ja omistettu lapsuuteni maisemille, Päijänteelle, puuveneille, luonnolle, saaristolaiselämälle, hiekkarannoille, mielikuvitukselle, itse tekemiselle, kädentaidoille, osaamiselle, kesäsateille, käpylehmille ja puhtaalle Suomen luonnolle!

Kelvenne ja Vanavesi bolstereiden suunnittelun ja valmistuksen lisäksi myös kangas on kudottu Suomessa. Tämän suomalaisemmiksi ei bolsterit mene! En ole aikaisemmin hyödyntänyt tekstiiliartesaanin taitoja ammatillisesti mutta tutustuttuani lähistöllä piensarjatuotantoa tekevään kutojaan, päätin suunnitella omat kankaat bolstereihin.

Inspiraationa lapsuuden kesät

Olen käsityöläisperheestä jossa luontoiltiin paljon, tehtiin itse kaikki mikä voitiin ja korjattiin kun jotain meni rikki. Vaatteeni oli lapsena kotona tehdyt. Aloitin käsityöt ennen kouluun menoa ja kangaspuilla kutomisen 12 vuotiaana jolloin myös neuloin ensimmäisen villapaitani. Olen ensimmäiseltä ammatiltani tekstiiliartesaani joten kankaat ovat sidosta, rakennetta ja kudontatekniikkaa myöden tuttuja. Kasvoin itse tekemisen maailmaan sekä perheen että luonnossa elämisen kautta.

Vietin lapsuuteni kesät veneillen Päijänteen saarilla puolivuotiaasta saakka. Leluiksi kelpasivat käpylehmät, intiaanileikit ja sukeltelu järvessä. Ruoka tehtiin järvikaloista ja mukana säilyvistä kasviksista. Vietimme saaressa joskus lähes kuukauden ilman sähköä, jääkaappia, ja puhelimia. Viihteenä oli kaikki minkä saattoi rannalla keksiä ja sateisina päivinä Aku Ankka ja kortin pelaaminen. Veden pinta, puiden liike, tuleen tuijottaminen, sateen ropina veneen kattoon, tuulen ääni, sienien tuoksu syksyllä, puuveneessä liikkuminen keikuttamatta kaasuliedellä kiehuvaa perunakattilaa ja tuulen suunnan seuraaminen kuuluivat jokaiseen päivään. Luonto opetti.

Arvostamme itse tehtyä!

Tiesitkö että voit ostaa meiltä myös pelkkiä bolsterin sisätyynyjä tai tattariakanatäytettä? Tämä on hyvä vaihtoehto jos olet innokas ompelija tai haluat bolsterin lempikankaallasi.

Vanavesi & Kelvenne -bolsterit

  • Suunnittelu: Tea Jääskeläinen
  • Valmistus: Sarwa Yoga
  • Kankaan kudonta: Kultavilla, Lohja
  • Materiaali: puuvilla-pellava
  • Täyte: tattariakana